Lamel Legno: interview in Nantes met de specialist in massief houten panelen en profielen

Bron:
Christian Morasso
Gelezen:
41
  • text size

Op de Carrefour du Bois in Nantes ontmoetten we onze trotse lid en langdurige klant van Fordaq, Lamel Legno S.r.l., gevestigd in Montefalcone del Sannio, midden in Italië.

Sinds 1990 bedient deze kleine maar dynamische productie alle Europese markten met panelen en profielen voor de productie van ramen, deuren, keukens, meubels en vele andere producten.

Lamel Legno: interview in Nantes with the specialist of solid wood panels and profiles

Interview op de Carrefour du Bois met eigenaar Ing.Sammartino en sales manager Dott.ssa Stefania Minichillo

 

Fordaq: Eng. Sammartino, wat is uw "geheim" in zo'n competitieve markt?

Sammartino: Lamel Legno selecteert zorgvuldig elke leverancier en koopt uitsluitend grondstoffen van superieure kwaliteit: hout van verschillende soorten, afkomstig uit gecertificeerde bossen en niet onderhevig aan illegale kap in overeenstemming met Europese regelgeving, verwerkt met de meest geavanceerde snij-, droog- en lijmtechnologieën.

F: Heeft u nieuwe technologieën in de productie?

S: Ja, vorig jaar hebben we onze productielijn met 1600m2 uitgebreid om een nieuwe volledig geautomatiseerde Weinig Grecon vingerlasproductie, een nieuwe Powermat 3000 voor schuren en een nieuwe pers Dimter te implementeren, waardoor onze productiviteit voor kleine en grote distributeurs en industrieën is toegenomen. We hebben nu een productieoppervlakte van 50.000m2.

F: Als circulaire productie, ontwikkelt u iets?

S: Al 25 jaar lang is ons bedrijf toegewijd aan het selecteren van de beste en meest verantwoorde houtleveranciers en we hebben een volledige productie van zonne-energie van 1MW. Door het implementeren van nieuwe tools zoals Fordaq.com en het digitaliseren van onze voorraad grondstoffen met www.tallyexpress.com , kunnen we elk risico op een tekort aan levering verminderen, de productiviteit optimaliseren en onze klanten een modern en gemakkelijk te beheren intranet-bestelsysteem bieden. Nu is de nieuwe taak om ook ons Due Diligence-beheer te certificeren met SG en CSRD te erkennen, onze steun aan koolstofverwijdering in de wereld.

F: Wat is de toekomst van de productie van massief houten panelen?

S: Al lange tijd zien we veel sluitingen in Europa van grote namen en producties, evenals de import en opkomst van producties uit Oost-Europa en nu ook Azië, zeer agressief. Het is een eindeloze concurrentie. Maar zodra eindgebruikers beseffen dat een partner lang meegaat, hen helpt bij het ontwikkelen van speciale producten, maar ook het risico op delaminatie, lage kwaliteit van hout, klaarheid in leveringen en nu het sourcen van milieuvriendelijke houtbronnen vermindert, worden we gewaardeerd en onze omvang is perfect hiervoor, samen met onze ervaring.

F: Dus u bent nu gespecialiseerd in veel producten?

S: in principe zijn we gespecialiseerd in geëngineerde houtproducten zoals raam- en deurprofielen, rand verlijmde massieve en vingerlas panelen, voornamelijk van hardhout zoals eik, beuk, es, iroko, sapelli, maar we kunnen ook op maat gemaakte afmetingen en houtsoorten produceren op verzoek en we zijn altijd flexibel om nieuwe markteisen te volgenRaamprofielen, Massieve houten panelen, Vingerlas panelen, 3 lagen panelen, panelen voor trappen in eik, beuk, es, den, sapelli, iroko.

 

Kom naar de stand van Lamel Legno op Fordaq: https://legno.fordaq.com/azienda/Lamel+Legno+Srl_667242.html

Contacten

Lamel Legno srl
Zona Industriale Tratturello SS 650 KM50
Montefalcone nel Sannio – 86033 (CB)
Telefoon:+39 0874 877752 | +39 0874 877823

Management: info@lamellegno.it
Boekhouding: amministrazione@lamellegno.it
Sales Manager: s.minichillo@lamellegno.it

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te zien, klik hier alstublieft.'.
Aantekening plaatsen