Valmet levert een pelletgestookte verwarmingsinstallatie aan Göteborg Energi AB

juni 11, 2024
Bron:
Valmet/Fordaq
Gelezen:
25
  • text size

Valmet is geselecteerd in een openbare aanbestedingsprocedure om een 50 MW houtpelletgestookte verwarmingsinstallatie te leveren aan Göteborg Energi AB, te bouwen op de locatie Riskulla van Mölndal Energi in de gemeente Mölndal, Zweden.

De bestelling is opgenomen in de ontvangen orders van Valmet in het tweede kwartaal van 2024. De waarde van de bestelling wordt niet bekendgemaakt. De pelletinstallatie zal eind 2026 in gebruik worden genomen.

De installatie zal worden geïntegreerd in de bestaande stadsverwarmingsinstallatie en worden beheerd door Mölndal Energi. De nieuwe ketelinstallatie zal voldoen aan de behoefte aan meer duurzame stadsverwarming in het zuidelijke deel van het stadsverwarmingsnetwerk van Göteborg Energi en de productie van stadsverwarming in de regio Mölndal/Gothenburg optimaliseren.

Valmet's turnkey levering aan de Riskulla-installatie omvat een ketel met een brandstofontvangstzak, opslag van pellets en het doseren van houtstof aan de ketel. Valmet zal ook een rookgasreinigingssysteem leveren bestaande uit een Valmet Bag House Filter en een Valmet Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem. Reserveonderdelen zijn inbegrepen in de levering.

'Dit nieuws is automatisch vertaald uit het Engels. Om het originele artikel te zien, klik hier alstublieft.'.