Verslag van de eerste editie van de Saudi Wood Show

mei 21, 2024
Bron:
Fordaq
Gelezen:
13
  • text size

Het Saudi Wood Show vond plaats van 12 tot 14 mei en trok 7.300 bezoekers en 183 exposanten uit 53 verschillende landen. Deze eerste editie van het Saudi Wood Show trok veel serieuze kopers en bezoekers, voornamelijk uit buurlanden zoals Oman, Bahrein, Koeweit en Qatar. Onder de exposanten bevonden zich bedrijven uit Europa, China, Maleisië, India en lokale Saudische bedrijven. Hoewel het evenement kleiner was dan de Dubai Wood Show, waren de aanwezigen zeer betrokken en serieus over zaken.

Focus op exposanten en sector

De exposanten vertegenwoordigden een breed scala aan industrieën, waaronder houtexporteurs, triplexfabrikanten, interieurproducenten en vloerbedrijven. Chinese bedrijven presenteerden voornamelijk wandpanelen, hardware, MDF en triplex producten.

Er is een opmerkelijke toename in de vraag naar grondstoffen zoals hardhout, triplex en MDF-panelen. De bouwsector in Saoedi-Arabië heeft dringend bouwmaterialen nodig, zoals naaldhout voor constructie en bekistingspanelen. Daarnaast is er een aanzienlijke vraag naar pallet hout en palletproductie.

Marktinzichten en toekomstige ontwikkelingen

Tijdens onze bezoeken aan lokale magazijnen en ontmoetingen met importeurs werd duidelijk dat veel bedrijven jaarlijkse contracten hebben voor hun houtleveringen. Het meeste naaldhout komt uit Oostenrijk, Roemenië, Finland, Zweden en Noord-Amerika (VS/Canada). Hardhout zoals mahonie, iroko, sapele en wenge wordt voornamelijk geïmporteerd uit Afrikaanse landen, terwijl eiken, essen en beuken uit Italië, Duitsland en Kroatië komen. Hout van bedrijven zoals Abalon, Florian, Pollmeier, Metsa, DABG en VM Holz werd waargenomen in verschillende magazijnen. Sommige bedrijven halen ook hardhout uit Maleisië en panelen uit Thailand, Indonesië, China en lokale producenten.

Saoedi-Arabië zal naar verwachting in de toekomst meer partners en leveranciers zoeken. Het Saudi Wood Show heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe marktkansen, aangezien veel bedrijven nieuwe connecties hebben gelegd en verdere mogelijkheden verkennen. Vanaf de volgende editie van de beurs kunnen we een toename verwachten in het aantal importeurs en aanzienlijke groeimogelijkheden voor nieuwe bedrijven.

Uitdagingen en kansen

Een van de belangrijkste uitdagingen voor nieuwe bedrijven die de Saoedische markt betreden is de taalbarrière. Hoewel veel bedrijven worden gerund door Arabieren met aanzienlijke koopkracht en groeipotentieel, ontbreekt het kleine en middelgrote bedrijven vaak aan personeel dat gangbare internationale talen spreekt. Bovendien hadden sommige bezoekers aan onze stand geen geschikte visitekaartjes of websites, ondanks hun interesse in grote bestellingen.

Over het algemeen is er aanzienlijke ruimte voor verbetering en meer zakelijke kansen na het Saudi Wood Show. We kunnen betere vooruitzichten en meer zakelijke interacties verwachten in toekomstige edities van het evenement.

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te bekijken, klik alstublieft hier.'.