Peru: Export van houtproducten daalde in de eerste helft van het jaar

september 26, 2023
Bron:
ITTO/Fordaq
Gelezen:
20
  • text size

De verzendingen van houtproducten van Peru tussen januari en juni bedroegen in totaal 54,3 miljoen dollar, wat een daling was van 28% vergeleken met dezelfde periode in 2022 (75,8 miljoen dollar) volgens de Associatie van Exporteurs (ADEX).

Deze krimp wordt deels verklaard door lagere bestellingen van Peru's twee belangrijkste kopers, Frankrijk (10,8 miljoen dollar) en China (10,7 miljoen dollar), die hun vraag met respectievelijk 22% en 30% verminderden.

In het geval van Frankrijk verhoogde de prijs van Peruaanse houtproducten de concurrentiekracht ten opzichte van leveranciers uit andere landen zoals Brazilië en Rusland. Wat betreft China gaat de vastgoedsector door een diepe crisis met een stijgend risico op default bij sommige ontwikkelaars die appartementen willen verkopen en de vraag naar houtproducten in deze sector is sterk gedaald.

Andere exportbestemmingen waren Mexico (8,2 miljoen dollar), een jaar-op-jaarstijging van 50%, de Dominicaanse Republiek (5,7 miljoen dollar) een reductie van 40% en de VS (3,9 miljoen dollar) met een krimp van 33%. Compleet makend met de top tien exportmarkten waren België (2,9 miljoen dollar), Ecuador (2,4 miljoen dollar), Vietnam (1,9 miljoen dollar), Denemarken (1,5 miljoen dollar) en Chili (0,9 miljoen dollar).

Volgens cijfers uit het ADEX Data Trade Commercial Intelligence System waren halfverwerkte producten het meest verhandelde, goed voor 22,4 miljoen dollar van het totaal, maar met een daling van 42%. Op de tweede plaats in de ranglijst stond gezaagd hout, met 21,9 miljoen dollar ondanks een daling van 17%.

Anderen waren bouwproducten (2,6 miljoen dollar); brandhout en houtskool (2,2 miljoen dollar); meubels en onderdelen daarvan (1,8 miljoen dollar); vervaardigde producten (1,5 miljoen dollar); multiplex (1,2 miljoen dollar), fineer en platen (0,65 miljoen dollar). In de eerste zes maanden van het jaar waren de meest belangrijke exporteurs Maderera Bozovich, IMK Maderas, Grupo Maderero Amaz, Consorcio Maderero en Industria Forestal Huayruro.

Deze nieuwsbericht is automatisch vertaald vanuit het Engels. Klik hier om het originele artikel te zien.