Metsä Group financiert 26 nieuwe projecten door heel Finland in 2024

juni 17, 2024
Bron:
Metsä/Fordaq
Gelezen:
26
  • text size

Metsä Group financiert biodiversiteitsbeheer en -herstelprojecten met een totaal van 600.000 euro in 2024. Dit jaar werden 26 nieuwe projecten goedgekeurd voor het financieringsprogramma voor natuurprojecten. Met de selecties van dit jaar worden de thema's van de projecten steeds diverser en breidt hun geografische dekking zich uit.

De thema's van de gefinancierde projecten omvatten onder andere de toestand van waterlichamen, herstel van stromende wateren, verwijdering van invasieve soorten en roofdieren, bestuivingsdiensten, beheer van traditionele habitats en herstel van vogelmoerassen.

Metsä Group heeft als doelstelling om tegen 2030 de natuurlijke staat van de natuur te versterken in haar activiteiten. Om dit doel te bereiken worden actieprogramma's voor regeneratieve bosbouw en landgebruik geïmplementeerd, waarbij rekening wordt gehouden met de effecten op de natuur van de eigen activiteiten van het bedrijf.

Het financieringsprogramma voor natuurprojecten is de gratis extra bijdrage van het bedrijf ter ondersteuning van de nationale natuurdoelen van Finland. Sinds 2022 zijn in totaal 67 verschillende projecten gefinancierd binnen het kader van het programma. Een onafhankelijk panel van experts van organisaties in de natuurlijke hulpbronnen sector neemt deel aan de evaluatie van de projecten.

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te bekijken, klik alstublieft hier.'