Maleisische houtproductenindustrie verwacht dit jaar te herstellen

Bron:
ITTO/Fordaq
Gelezen:
6
  • text size

De houtproductenindustrie wordt dit jaar verwacht te herstellen na verbeterde groeiprognoses voor de Amerikaanse economie, de belangrijkste markt voor de meubeluitvoer van Maleisië.Johari Ghani, de minister van Plantages en Grondstoffen, zei dat de prestaties van de industrie de afgelopen twee jaar zijn gedaald, maar de regering is vastbesloten om de duurzaamheid en groei ervan te ondersteunen. "Voor 2024 zijn we er vrij zeker van dat de meubeluitvoer zich zal herstellen naar zijn vroegere kracht," zei hij na de opening van de Malaysia International Furniture Fair (MIFF) 2024 in Kuala Lumpur.

In zijn toespraak zei de minister dat de hout- en meubelindustrie niet geïsoleerd was van de effecten van wereldwijde tegenwind, wat resulteerde in een daling van de uitvoer van houtproducten met 13% in 2022 en 18% vorig jaar. Dit was grotendeels te wijten aan een verzwakking van de vraag naar huisvesting in de VS, de grootste koper van Maleisische meubels, die meer dan de helft van de meubeluitvoer voor zijn rekening neemt.

De Maleisische meubelindustrie is grotendeels gericht op de export, waarbij 44% van de uitvoer naar 186 landen in de afgelopen vijf jaar is verscheept. Johari zei dat de regering bijna 1 miljard RM heeft uitgegeven voor het Forest Plantation Development Programme en zachte leningen heeft verstrekt aan 88 bedrijven voor herbeplantingsprojecten.

De Malaysia International Furniture Fair (MIFF), een van de belangrijkste meubelbeurzen in Zuidoost-Azië, had een recordaantal van 714 exposanten uit 15 landen. Het vierdaagse evenement, van 1 - 4 maart, werd gehouden in het Malaysia International Trade and Exhibition Centre. Er wordt verwacht dat de beurs voor 1,3 miljard dollar aan verkopen zal opleveren.

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te zien, klik alstublieft hier.'.
Aantekening plaatsen