Home Depot rondt overname van SRS Distribution ter waarde van $18,25 miljard af

juni 20, 2024
Bron:
HD/Fordaq
Gelezen:
13
  • text size

The Home Depot heeft de overname van SRS Distribution, Inc. voltooid voor een totale ondernemingswaarde van ongeveer $18,25 miljard. SRS is een toonaangevend bedrijf in residentiële speciaalzaak distributie in verschillende sectoren, waaronder professionele dakdekkers, hoveniers en zwembad aannemers. De overeenkomst om SRS over te nemen werd aangekondigd op 28 maart 2024.

"SRS is een uitstekende aanvulling voor The Home Depot - het is zowel complementair als toevoegend aan onze groei," zei Ted Decker, voorzitter, president en CEO. "Hun vermogen om snel leiderschapsposities te verwerven in elk van hun speciale vakgebieden is een bewijs van het sterke visie, leiderschap, cultuur en uitvoering van het team. De uitstekende klantenservice, mogelijkheden en expertise van SRS zullen ons helpen om waarde te creëren voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders, en we zijn verheugd om het SRS-team welkom te heten bij The Home Depot."

De overname zal het totale marktaandeel van het bedrijf vergroten tot ongeveer $1 biljoen, een stijging van ongeveer $50 miljard. De combinatie van de twee bedrijven zal de groei van The Home Depot versnellen bij de residentiële professionele klant. SRS vult de capaciteiten van The Home Depot aan en stelt het bedrijf in staat om beter te voldoen aan de complexe aankoopgelegenheid, terwijl het ook The Home Depot vestigt als een toonaangevende speciaalzaak distributeur in meerdere sectoren.

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te zien, klik alstublieft hier.'.