Saica Group verwerft meerderheidsaandeel in LIC Packaging in Italië

mei 17, 2024
Bron:
Saica/Fordaq
Gelezen:
9
  • text size

Saica Group heeft een overeenkomst bereikt met de familie-eigenaren van LIC Packaging om haar deelname te vergroten en daarmee de belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf te worden. LIC Packaging is gevestigd in de provincie Brescia, in Lombardije, Noord-Italië. Deze fabriek had in 2023 een omzet van 120 miljoen euro en biedt direct werk aan 351 mensen. De familie Bertoldo blijft aan het roer van het bedrijf staan. 

Saica had al in 2001 een minderheidsbelang in het bedrijf verworven, waardoor LIC Packaging haar faciliteiten kon uitbreiden en de internationale markt kon betreden.

"Deze operatie is een stap voorwaarts, omdat het ons in staat stelt ons bereik uit te breiden binnen de Zuid-Europese markten voor golfkarton, in dit geval door een meerderheidsaandeel te verwerven in de fabriek in Italië. Het is een geweldige kans om de waardepropositie van Saica te vergroten op het gebied van duurzame verpakkingsoplossingen voor onze klanten", aldus Ramón Alejandro, voorzitter van de Saica Group. 

Een van de strategische prioriteiten van Saica voor 2025 is gericht op duurzame groei, waarbij het bedrijfsmodel in heel Europa wordt ontwikkeld.  

Saica Group is een van de toonaangevende bedrijven in Europa op het gebied van de productie van gerecycled papier voor golfkarton, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 3,3 miljoen ton gerecycled papier voor golfkarton. 

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te zien, klik alstublieft hier.'.