Daling van de Finse bosindustrie-export in maart 2024

juni 11, 2024
Bron:
Luke/Fordaq
Gelezen:
32
  • text size

De waarde van de Finse bosbouw export was 0,60 miljard euro, vergeleken met een maandelijks gemiddelde van 1,00 miljard euro in het voorgaande jaar, aldus het Finse Natuurlijke Bosinstituut (Luke).

In maart werd er 0,39 miljoen kubieke meter hout geïmporteerd in Finland, wat 23% minder was dan het maandelijkse gemiddelde van het voorgaande jaar. Echter, de import van houtsnippers steeg met 19% in vergelijking met het gemiddelde van vorig jaar.

De totale waarde van de Finse bosindustrie product export was 2,58 miljard euro in januari-maart, een gemiddelde van 0,86 miljard euro per maand. De waarde van de bosindustrie export liet een neerwaartse trend zien in het eerste kwartaal van het jaar. Van de exportwaarde kwam 23% van papier, 27% van karton en 22% van pulp. Hout en triplex waren respectievelijk goed voor 14% en 5% van de exportopbrengsten.

De reële waarde van de export van houtproducten was 0,60 miljard euro in januari-maart, met een gemiddelde van 0,20 miljard euro per maand. De reële waarde van de export van houtproducten daalde met 22% ten opzichte van het maandelijkse gemiddelde van januari tot maart van het voorgaande jaar.

De pulp- en papierindustrie exporteerde gemiddeld 0,66 miljard euro aan producten in januari-maart, wat 18% minder was dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. In maart daalde de export tot bijna de helft van de export van januari als gevolg van stakingen.

De exportwaarde van tijdschriftpapier en fijn papier daalde respectievelijk met 12% en 14% in deze periode, maar beide exportvolumes namen licht toe. De exportwaarde en het volume van karton daalden met respectievelijk 15% en 6%.

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het oorspronkelijke artikel te zien, klik alstublieft hier hier.'.