China: Scherpe daling in houtimport uit Duitsland

mei 20, 2024
Bron:
ITTO/Fordaq
Gelezen:
34
  • text size

Invoer van houtblokken uit Duitsland naar China daalde met 65% tot 413.000 kubieke meter, met een waarde van US$62 miljoen, beide met 68% gedaald in het eerste kwartaal van 2024. De gemiddelde CIF-prijs voor de invoer van houtblokken uit Duitsland naar China daalde met 10% tot US$150 per kubieke meter.

De dramatische daling in de invoer van houtblokken uit Duitsland naar China kwam door het conflict tussen Rusland en Oekraïne, wat heeft geleid tot een algemene stijging van de energieprijzen in Europa en de kosten van belangrijke productie en industriële productie in Duitsland aanzienlijk hebben verhoogd.

Duitsland heeft zijn positie als tweede grootste leverancier van houtblokken aan China verloren en staat nu slechts op de zesde plaats in het eerste kwartaal van 2024.

Nieuw-Zeeland was nog steeds de grootste leverancier van houtblokken aan China in het eerste kwartaal van 2024. De invoer van houtblokken uit Nieuw-Zeeland naar China steeg met 13% tot 4,29 miljoen kubieke meter, met een waarde van US$552 miljoen, beide een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2023. De gemiddelde CIF-prijs voor de invoer van houtblokken uit Nieuw-Zeeland daalde met 2% tot US$129 per kubieke meter.

Het aandeel van de invoer van houtblokken uit Nieuw-Zeeland in de totale invoervolume van China bedroeg 48%.

'Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te zien, klik alstublieft hier.'.