Braziliaanse deelname aan Carrefour International du Bois

juni 19, 2024
Bron:
ITTO/Fordaq
Gelezen:
16
  • text size

Een delegatie van ondernemers uit de bosbouwsector van de staat Mato Grosso nam deel aan de Carrefour International du Bois Beurs gehouden in het Exponantes Park in Nantes.

Het evenement wordt erkend als een van de belangrijkste in de houtsector en had de deelname van ongeveer 670 exposanten. Daarnaast trok het evenement de interesse van importeurs uit verschillende landen, waaronder België, Duitsland, Italië, Portugal, Denemarken, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Frankrijk.

De delegatie uit de staat Mato Grosso bestond uit 30 ondernemers die zijn aangesloten bij het Centrum voor Exporterende Bosindustrieën van de staat Mato Grosso (CIPEM), dat 523 bedrijven vertegenwoordigt in de bosbouwsector.

Onder de meest gevraagde boomsoorten op internationale consumentenmarkten zijn angelim-pedra (Hymenolobium petraeum), ipê (Tabebuia impetiginosa), cumaru (Dipteryx odorata), itaúba (Mezilaurus itauba), garapa (Apuleia leiocarpa), jatobá (Hymenaea courbaril), kersen (Prunus avium), Amazone ceder (Cedrelinga catenaeformis), jequitibá-rosa (Cariniana legalis) en caixeta (Simarouba amara).

Met 5,0 miljoen hectare beheerde en geconserveerde bossen produceerde de particuliere sector in de staat Mato Grosso het equivalent van 7 miljoen kubieke meter hout in 2022 uit duurzaam beheerde bosgebieden en droeg R$66 miljoen bij aan belastingen.

De staat Mato Grosso is een centrum voor duurzame houtproductie, genereert werkgelegenheid en zorgt voor aanzienlijke inkomsten voor de lokale economie. De staat onderhoudt een bosproductietrackingssysteem (Sisflora 2.0) dat de herkomst en legaliteit van de producten waarborgt.

De deelname van ondernemers uit Mato Grosso aan de internationale beurs benadrukt niet alleen het belang van de bosbouwsector in de staat, maar geeft ook aan dat er inspanningen worden geleverd om te zoeken naar nieuwe zakelijke kansen en commerciële partnerschappen in een steeds veeleisender mondiale markt.

"Dit nieuws is automatisch vertaald vanuit het Engels. Om het originele artikel te bekijken, klik alstublieft hier."